Организацията за полицейско сътрудничество Интерпол обяви днес за международно издирване

...
Организацията за полицейско сътрудничество Интерпол обяви днес за международно издирване
Коментари Харесай

Интерпол издирва осем души, извършили престъпления срещу жени

Организацията за полицейско съдействие Интерпол разгласи през днешния ден за интернационално търсене осем души, направили закононарушения против дами, по случай Международния ден за елиминиране на насилието против дами, съобщи Франс прес.

Интерпол разчита да получи за търсените информация от очевидци.

Турция задържа две рускини, търсени от Интерпол, обвинени за връзки с ИДИЛ

Става дума за осем души, във връзка с които към този момент е издадена алена бюлетина на Интерпол (червената бюлетина е молба за арест на търсени хора, издавана от Интерпол по искане на страните членки на организацията).

Осмината търсени са от Русия, Дания, Норвегия, Украйна, Бразилия, Кипър и Съединените щати, като четирима са упрекнати в убийството на съпругите си, трима - че са умъртвили други дами, а един е упрекнат в полово принуждение.

Сред оповестените за интернационално търсене са 37-годишният Нуран Мусаев, търсен в Русия за убийството на две дами, и 44-годишният Панайотис Недзати, упрекнат в Кипър за отвличането, изнасилването и убийството на жена.

Над 30 000 са сигналите за домашно принуждение през 2018 година

Насилието против дами и девойки е едно най-широко публикуваните нарушавания на човешките права, съобщи генералният секретар на Интерпол Юрген Щок.

Според Организация на обединените нации през 2017 година по целия свят са убити 87 000 дами, като повече от половината са станали жертви на съпрузите си, интимните си сътрудници или свои родственици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР