Организацията за икономическото сътрудничество и Световната банка в свой анализи

...
Организацията за икономическото сътрудничество и Световната банка в свой анализи
Коментари Харесай

Проф. Вучева: Оправданието на Борисов за намаленото ДДС е, че това е политическо решение

Организацията за икономическото съдействие и Световната банка в собствен разбори означават, че нашата данъчна система се отличава със значителност на косвените налози, както и това, че имаме доста примамливо ниво на налога върху корпоративния налог, налога върхи доходидите. Това разяснява пред БНР финансовият специалист проф. Христина Вучева.

"Може би в действителност е време, дори ми се коства, че се закъсня малко с това, да се осмисли предложение ", сподели тя.

Според нея може да се проучват опциите и да се създадат съответните промени преди идната година, когато ще се прави новият бюджет.

Относно намаленето Данък добавена стойност за някои браншове, проф. Вучева сподели, че това решение за ресторантьорството е взето небрежно, „ без да се осмислят всички вероятни изходи от обстановката “. А решението е непопулярно и се оправдава само с необикновеното време в което се намираме.

От КРИБ скочиха на президента за данъчната система: Не одобряваме препоръки от човек, който не знае цената на хляба, тъй като цялостен живот е бил на трапезария храна

"Тука оправданието за държавното управление е това, че господин Борисов още първоначално съобщи, че това е политическо желание. Намаляване на ставките беше належащо, само че надали тъкмо от този бранш трябваше да се стартира ", сподели анализаторът.

Относно концепцията за държавна петролна компания Вучева е скептична, че това ще даде стремежи резултат.

"Да създаваш държавна компания в миг, в който пазарът върви надолу, не е доста рационално ", означи специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР