Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) призова за прекратяване

...
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) призова за прекратяване
Коментари Харесай

ОИСР призова за успокояване на напрежението в световната търговия

Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) прикани за преустановяване на " ескалацията " на световното напрежение в търговията, появило се с въвеждането на американските мита върху вноса на стомана и алуминий.

Президентът Доналд Тръмп заяви за шокиращите мита от 25% за стомана и 10% за алуминий през март, предизвиквайки световна дипломатическа неразбория.

Митата би трябвало да влязат в действие от 1 юни, макар напъните на международните водачи, в това число френския Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел да върнат многостранната комерсиална система от ръба.

Най-високопоставеният търговски представител на Европейски Съюз по-рано тази седмица сподели, че е нереалистично на този стадий да се надяваме на трайно освобождение на блока от митата, преди да влязат в петък.

Отделно, Съединените щати приготвят търговски наказания против Китай за кражба на интелектуална благосъстоятелност.

Въпреки оповестяването на помирение в комерсиалните враждебности преди по-малко от две седмици, Белият дом занапред алармира, че е подготвен да вкара необятен набор от наказания.

“На първо място би трябвало да се заобикаля ескалация на напрежението в търговията ", сподели основният икономист на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Алваро Перейра, представен от AFP.

" Тъй като международната стопанска система е доста по-интегрирана и обвързвана през днешния ден, в сравнение с в предишното, по-нататъшното увеличение на комерсиалното напрежение може доста да повлияе на икономическата агресия и да унищожи жизненоважни международни вериги за цената ", добави той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР