Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР) публикува преди време

...
Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР) публикува преди време
Коментари Харесай

Страните, в които близо 1/4 от заплатата отива за данъци

Организацията за икономическо развиване и съдействие (ОИСР) разгласява преди време последния си отчет за размера за данъците върху приходите в другите страни.

В него специалистите регистрират размера на налога върху прихода и обществените заплащания, изплащани от служащите като дял от брутната заплата. Данните за предходната година демонстрират, че техният размер по отношение на този на възнагражденията да страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз е 25,5% или една четвърт.

Има обаче относителна разлика сред делът на данъците и обществените заплащания в обособените страни.

Така да вземем за пример близо 40 на 100 от брутния приход на един служащ в Германия е за покриването на тези заплащания. В страната обществените заплащания имат малко по-голяма тежест от налога върху приходите - 20,8% спрямо 19,1%.

Страната с максимален дял на данъка пък е Италия. Той е в размер на 21,7 на 100 при едвам 9,5 на 100 за обществени заплащания. Общият дял на заплащанията е малко над 31 на 100.

Трета е Франция с дял от 29,2% разграничен съвсем поравно. Там данъкът е с дял от 14,8% към брутния приход, а обществените заплащания са с подобен от 14,4%.

От друга страна под 15 на 100 общо са двата дяла в Мексико и Корея. В първата обществените заплащания са минимални - под 2%. Във втората пък точно те имат превес с дял от 8,4 на 100.

 Infographic: Where Workers Pay The Highest Income Tax | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР