Организацията в Бургас е направена, на най-високо ниво на готовност.

...
Организацията в Бургас е направена, на най-високо ниво на готовност.
Коментари Харесай

Създават специализирано звено към МЗ за родилки с COVID в цялата страна

" Организацията в Бургас е направена, на най-високо равнище на подготвеност. Увеличават се леглата със 100 за усложнени и неусложнени пациенти на територията на региона. Има родилка в тежко положение, лекувала се е вкъши преди да влезе в болница ", добави той.

По думите му ще бъдат изпратени спомагателни количества ремдесивир в Бургас.

" В подготвеност сме да изпратим сътрудници от други лечебни заведения, няма закъснение на адреси от страна незабавна помощ в Бургас ", добави проф. Ангелов.

По думите му Бургас ще се оправи и ще издържи на тази трета вълна.

По-рано през днешния ден стана ясно, че поради дефицит тук-там в лечебните заведения се постанова с часове незабавните екипи да чакат пред триажния център преди пациентът да бъде признат.

В помощ на незабавните екипи се включват и от общинска полиция, които със особено обособени коли транспортират Коронавирус заболели. Общинските служители на реда обслужват приблизително дневно по 10 сигнала, като по този метод не се постанова да се ангажира кола за спешна помощ.

От през днешния ден вкарват по-строги противоепидемични ограничения в Бургас поради растежа на болни в морския град. Областта от седмици държи второто място по заболеваемост след София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР