Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) понижи прогнозата си

...
Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) понижи прогнозата си
Коментари Харесай

ОПЕК понижи прогнозата си за потреблението на петрол до края на годината

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) намали прогнозата си за потреблението на нефт в света през 2020 година с към 100 000 барела на ден поради забавянето на икономическата интензивност в редица страни, съобщи ТАСС.

Картелът към този момент чака международното търсене да се свие с 9,06 млн. барела на ден до 90,63 млн. барела на ден.

За 2021 година се предвижда напредък на международното търсене на черно злато със 7 млн. барела на ден до 97,6 млн. барела на ден на фона на очакванията за преодоляване на ковид и възобновяване на международната стопанска система.

През второто полугодие на настоящата година динамичността на цените ще остане под натиска на опасенията от втора вълна на ковид и растежа на петролните ресурси, показват анализаторите на ОПЕК.

Очаква се до края на годината петролните ресурси в света да останат на високо равнище поради слабото търсене на горива за автомобилния и въздушния превоз.

Същевременно цените на газолина, мазута и нафтата ще продължат да бъдат подкрепяни от браншове, които са наранени от пандемията в по-малка степен като нефтохимическата индустрия и обезпечаването на отопление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Търговските ресурси от недопечен нефт на развитите страни от Организацията за икономическо сътрудичество и развиване (ОИСР) през юни са нарастнали с близо 24 млн. барела до 3,24 милиарда барела, регистрира ОПЕК.

Показателят е с 301 млн. барела по-висок по отношение на същия месец на предходната година и с 291 млн. барела над междинното равнище за пет години.

Предварителни данни за юли сочат, че петролните ресурси в Съединени американски щати са намалели с 9 млн. барела до 1,45 млн. барела. Това е със 143 млн. барела по-високо по отношение на юли предходната година и със 161 млн. барела над междинното петгодишно ниво.

ОПЕК регистрира също по този начин, че през юли страните членки на картела са изпълнили на 97 % уговорката си за стесняване на петролния рандеман. Общото произвеждане на организацията е повишено с 0,98 млн. барела на ден до 23,17 млн.барела на ден най-много поради Саудитска Арабия, която непринудено е нараснала свиването на производството си. Допълнително добива си са понижили също по този начин Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Кувейт. Заедно трите страни са свили предлагането си с 1,1 млн. барела на ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР