Организацията на страните износителки на петрол ОПЕК и Русия изглежда

...
Организацията на страните износителки на петрол ОПЕК и Русия изглежда
Коментари Харесай

След договорка с Русия ОПЕК ще удължи съкратения добив на петрол

Организацията на страните експортьорки на нефт ОПЕК и Русия наподобява са се договорили до удължат до края на 2018 година ограничавания рандеман на нефт. това се чака да е решението на днешната среща на страните от картела и няколко, които не са в него. В същото време се чака да бъде даден сигнал, че тази позиция предстои на смяна през юни при положение, че пазарът " прегрее ", написа " Ройтерс ".

Междувременно поради цените, надхвърлящи 60 $ за барел, Русия сложи въпроса до каква степен е рационално да се продължава актуалната политика по рандеман на единствено 1.8 млн. барела на ден, което дава опция на американския нефт да разшири пазара си.

Русия се нуждае от много по-ниски цени на петрола, с цел да балансира бюджета си в сравнение с Саудитска Арабия, която се готви да листва на борсата най-голямата си петролна компания " Арамко " (Aramco) идната година и може да завоюва от скъпия нефт.

Ден преди срещата във Виена шестима министри от страни от ОПЕК и отвън организацията, в това число Саудитска Арабия и Русия, се срещнаха в сряда, с цел да създадат обзор на позициите си.

Все отново в сряда енергийният министър на Обединените арабски емирства Сухаил бин Мохамед ал Мазруи уточни, че задържането на добива на нефт на сегашните равнища е към момента главният, само че не единственият сюжет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР