Организацията на предстоящи събития по време на българското домакинство на

...
Организацията на предстоящи събития по време на българското домакинство на
Коментари Харесай

Организационни въпроси обсъдиха на първото заседание на Три морета

Организацията на идни събития по време на българското домакинство на самодейността и основаването на Национален секретариат, който да извършва механически, координационни и информационни функционалности по време на председателството ни.

Това разиска междуведомствената координационна група , в която вземат участие представители на способените български министерства, на първото съвещание, което се състоя във видеоконферентен формат.

То бе управлявано от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, оповестиха от Министерство на външните работи.

Захариева посочи, че енергетиката и свързаността следва да бъдат измежду главните цели във фокуса на българското председателство.

България към този момент разгласи, че ще внесе 20 млн. евро в Инвестиционния фонд на самодейността. Страната ни ще се включи в самодейността с планове като разширение на подземното газохранилище в Чирен, възобновяване на железопътната линия Русе-Варна, създаване на тунел под прохода " Петрохан " и построяването на автомагистрала " Черно море ", свързваща Бургас и Варна.

" Три морета " е политически план на 12 страни - членки на Европейски Съюз от Централна и Южна Европа: Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватска и Чешка република. Инициативата към този момент е построила стратегическо партньорство с Германия и Съединени американски щати.
 Радев търси поддръжката на Съединени американски щати за
Радев търси поддръжката на Съединени американски щати за " Три морета "

Очаква се Съединени американски щати да поддържат фонда с подаяние от 1 милиарда $

Целта на " Три морета " е да насърчи съдействие сред страните по оста Север-Юг, а главният й фокус е развиването на съдействието в търговско-икономическата област, задълбочаване на интеграцията на страните от района сред Балтийско, Адриатическо и Черно море и основаването на по-голяма съгласуваност сред тях в региона на енергетиката, превоза, връзките, осведомителните технологии, бизнеса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР