Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България организира на

...
Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България организира на
Коментари Харесай

Подпомагат Клиниката по ревматология в УМБАЛ Св. Георги

Организацията на пациентите с ревматологични болести в България провежда на 15 декември в София благотворителен коледен базар под надпис „ С обич и усмивка за Коледа “ в интерес на Клиника по ревматология на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив. Базарът ще се организира на 15 декември от 11:00 до 17:00 ч. в залата на Културен център „ Г8 “ на ул. „ У. Гладстон “ №8 в столицата. Организацията непрестанно се старае да подкрепя хора с ревматични болести със събраните средства от своите годишни благотворителни интензивности. Този път е избрала да помогне на повече хора с ревматични болести, по тази причина и изборът е паднал върху УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив, където се намира една от ревматологични клиники в страната. В Клиниката по ревматология на УМБАЛ „ Свети Георги “ се лекуват хора от цялата страна. Тя разполага с 35 кревати, разпределени в два бранша – мъжки и женски, и от началото на 2018 година през нея са минали 2230 пациенти.

С приходите от базара Организацията желае да помогне за възстановяване на битовите условия за пациентите, тъй че те да отговорят на високата професионална подготовка на екипа и положителната софтуерна обезпеченост.

Клиниката по ревматология на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив е основана през 1993 година и е ситуирана в База 1 на болничното заведение на бул. ”Васил Априлов ” 15А, където сградният фонд е доста по-стар от този на База 2 на болничното заведение – Хирургичния блок на бул. „ Пещерско шосе “ №66 в Пловдив.

В Клиниката по ревматология на първата пловдивска университетска болница се правят диагностика и лекуване на болните с дейни ревматологични болести. Клиничното звено е база за осъществяване и взе участие в многоцентрови интернационалните и утвърдени от ИАЛ клинични изследвания за лекуване на болните с ревматоиден артрит със модерни биологични средства, за лекуване на болните с остеоартроза, систематичен лупус и остеопорозата при постменопаузални дами.

Извършват се и високоспециализирани действия по профила на клиниката като: ултрасонография на ставите и околоставните тъкани, ставна артроцентеза – с диагностична цел и за инжектиране на медикамент, пункционна биопсия на синовиална тъкан, артроскопия на колянната става с целенасочена биопсия, обезщетена поляризационна микроскопия на СТ за диагностика на кристалните артропатии (подагра и други артропатии), биопсия на подкожна абдоминална мастна тъкан за разкриване на систематична амилоидоза, ЕКГ проучване и Ехокардиографско проучване на болните.

Екипът на Клиниката по ревматология и управлението на УМБАЛ „ Свети Георги “ изричат своята признателност и благодарност за съпричастността на Организацията на пациентите с ревматологични болести в България
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР