Организацията на обединените нации се надява, че споразумението, позволяващо износът

...
Организацията на обединените нации се надява, че споразумението, позволяващо износът
Коментари Харесай

ООН изрази относителен оптимизъм за удължаването на сделката за износ на зърно от Украйна

Организацията на обединените народи се надява, че съглашението, позволяващо износът на украинско зърно да продължи макар водената от Русия война, ще бъде удължена след диалози в Москва и Вашингтон, заяви ДПА.

" Нямаме самообладание да забележим /сделката/ да бъде възобновена незабавно. Важно е за пазара ", акцентира координаторът на Организация на обединените нации за незабавната помощ Мартин Грифитс, като добави, че " към момента изпитва условен оптимизъм ", че договарянията ще бъдат сполучливи.

Ако съглашението не бъде възобновено, то ще изтече на 18 ноември.

Русия заплаши няколко пъти да провали договорката, която разреши износа от края на юли насам на към 9 милиона тона зърно от раздираната от война страна.

Грифитс заяви, че след срещи с представители на държавното управление в Москва към този момент е схванал добре проблемите със съглашението. Русия се оплаква, че редом съглашение по отношение на личния ѝ експорт на зърно и торове се е провалило заради западните наказания.

Във Вашингтон също имаше " доста потребни диалози ", сподели Грифитс.

В резултат на войната на Русия в Украйна, която стартира в края на февруари, до сключването на съглашението през юли зърното не можеше да напусне черноморските пристанища на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР