Организацията на обединените нации предупреди в понеделник, че епидемии могат

...
Организацията на обединените нации предупреди в понеделник, че епидемии могат
Коментари Харесай

ООН предупреждава за нови опасности след бедствието в Либия

Организацията на обединените народи предизвести в понеделник, че епидемии могат да доведат до втора опустошителна рецесия  в Либия - единствено седмица след бедствието, съобщава CBS News.

Местните чиновници, филантропичните организации и Световната здравна организация " са загрижени за риска от експлоадиране на заболявания поради неналичието на чиста питейна вода .

Десетки хиляди локални поданици се нуждаят от вода, храна и съществени консумативи на фона на възходящ риск от холера, диария, дехидратация и недохранване, предизвестиха организациите на Организация на обединените нации.
 Бедствието в Либия: Отхвърлени предизвестия и липса на евакуация удавиха Дерна
Бедствието в Либия: Отхвърлени предизвестия и липса на евакуация удавиха Дерна

Експерти предизвестяват от дълго време, че язовирът на Дерна е заплашен от срив, само че управляващите реагират постепенно, макар че бурята към този момент е предизвикала безпорядък в Турция, Гърция и България

Припомняме, че Либия бе наранена от бурята " Даниел ", предизвикала смъртоносни наводнения, лишили живота на близо 20 000 души.

Според Международната организация по миграция съвсем 39 хиляди души са били принудени да изоставен домовете си заради урагана и наводненията в Североизточна Либия.

Либийските управляващи в действителност отделиха град Дерна, който пострада повече от други обитаеми места от пагубното наводняване в Либия, и в него се позволяват единствено избавителни екипи.

Причината за затварянето на Дерна и изтеглянето на хора от града бе точно заплахата от зараза, която може да се популяризира заради телата на мъртви хора и животни, намиращи се към момента под руините.

В Дерна са нанасени вреди на 1500 здания, от които 891 са изцяло разрушени. 

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси изрази угриженост по отношение на положението на още два язовира в Източна Либия . Агенцията смята, че отчетите по отношение на стабилността на двата язовира са " спорни ", оповестява " Дойче веле ".

Язовирът Джаза, който се намира сред интонации от бурята унищожен град Дерна и близкия Бенгази, и язовирът Катара покрай Бенгази са в положителни условия и действат, оповестиха в това време управляващите.

Язовирът Джаза е бил оборудван с помпи за облекчение на налягането, цитираха управляващите от OCHA.
 Забраниха влизането в либийския град Дерна
Забраниха влизането в либийския град Дерна

Разпоредена е евакуация на популацията заради заплаха от епидемии

Спасителни екипи бяха изпратени от доста страни , измежду които Египет, Франция, Гърция, Иран, Русия, Саудитска Арабия, Тунис, Турция и Обединените арабски емирства.

, когато автомобилът им се сблъска с кола, пренасяща либийско семейство по пътя от Бенгази за Дерна в неделя, оповестиха публични лица. Загинали са и трима членове на фамилията.

В понеделник Организация на обединените нации насочи незабавен апел за повече от 71 милиона $ .

В понеделник Европейският съюз (ЕС) заяви, че отпуска 5,2 милиона евро хуманитарнапомощ за Либия, с което общата му помощ до момента надвишава 5,7 милиона евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР