Организацията на обединените нации не е перфектен инструмент за разрешаване

...
Организацията на обединените нации не е перфектен инструмент за разрешаване
Коментари Харесай

Румен Радев: ООН не е перфектна, но няма по-добра от нея

Организацията на обединените народи не е съвършен инструмент за разрешаване на рецесии в интернационален проект, само че няма различен по-добър от него . Това съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти в Женева след двустранни срещи в постройката на Организация на обединените нации в Женева. Президентът е в Швейцария за присъединяване си в 41-ата сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Според него държавите-членки би трябвало да укрепят механизмите на Организация на обединените нации, тъй като това е главният конгрес за тези тежки проблеми. С генералния шеф на Службата на Организация на обединените нации в Женева Майкъл Мьолер разискаха миграцията и бежанците. Двамата разговаряха за наклонността за справяне с глада, отрицателните резултати от глобализацията, горещите и замразени спорове.

Президентът дискутира и построяването на Международен институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа, препоръчан още преди година и половина, само че неподписан. Румен Радев, чака по-активни дейности от българското държавно управление в поддръжка на научната инфраструктура и развиването на международна просвета в района.
 Декларациите за правата на индивида не са закони и по тази причина се нарушават постоянно
Декларациите за правата на индивида не са закони и по тази причина се нарушават постоянно

Според доктор Румяна Динолова от НЦОЗА механизмите за справяне с нарушаванията са слаби

С висшия комисар по правата на индивида Мишел Башле президентът Радев разиска позициите на България за ценене на човешките права. За България е потребен периодическият обзор , който организацията прави на страните-членки, тъй като той дава насоки по какъв начин да развиваме своите съществени действия, съобщи президентът.

България за първи път е член на Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации. Според президента, това е самопризнание за напъните, които поставя страната ни в тази област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР