Организацията на обединените нации не е перфектен инструмент за разрешаване

...
Организацията на обединените нации не е перфектен инструмент за разрешаване
Коментари Харесай

ООН не е перфектен инструмент за разрешаване на кризи, но няма друг, смята президентът

Организацията на обединените народи не е съвършен инструмент за разрешаване на рецесии в интернационален проект, само че няма различен по-добър от него. Държавите-членки би трябвало да поддържат напъните на Организация на обединените нации в тази тенденция, тъй че да укрепваме нейните механизми. Това съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти в Женева след двустранни срещи в постройката на Организация на обединените нации в Женева. Държавният глава е в Швейцария за присъединяване си в 41-ата сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, заяви неговият прессекретариат.

Организация на обединените нации е главният конгрес за справяне с проблемите свързани с миграцията и бежанците, глада, отрицателните резултати от глобализацията, горещите и замразени спорове, изтъкнал Радев при срещата си с генералния шеф на Службата на Организация на обединените нации в Женева Майкъл Мьолер.

 Организация на обединените нации не е съвършен инструмент за разрешаване на рецесии, само че няма различен, счита президентът
© Прессекретариат на президента

Българският президент е разговарял и с Върховния комисар по правата на индивида Мишел Башле, като двамата са разискали целите и позициите на България по тематиката за ценене на човешките права. " За България е потребен периодическият обзор, който организацията прави на страните-членки, тъй като той дава насоки по какъв начин да развиваме своите съществени действия ", съобщи Румен Радев.

Той показал още, че България за първи път е член на Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации, което е самопризнание за напъните, които страната поставя в тази област. " Тук съм да поддържа многостранния метод в интернационалните връзки, който през последните години е подложен на изключително мощен напън ", е подчертал още Румен Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР