Организацията на мобилните оператори GSMA призова европейските политици и телекомите

...
Организацията на мобилните оператори GSMA призова европейските политици и телекомите
Коментари Харесай

GSMA призова за баланс по отношение на мрежовата сигурност




Организацията на мобилните оператори GSMA прикани европейските политици и телекомите да работят взаимно, с цел да обезпечат отбраната на мрежовата инфраструктура, без да се застрашат веригите за доставки на 5G съоръжение и услуги, защото нарастват паниките за бъдещето на доставчиците на главните международни пазари.

В изказване на организацията се заявява, че е време регулаторите да възприемат „ метод, основан на обстоятелства и оценка на рисковете “ към мрежовата сигурност, или рискуват да застрашат триумфа на 5G внедряванията в Европа. Изявлението на GSMA идва в миг, в който някои европейски управляващи обмислят ограничения за блокиране на китайския снабдител Huawei от присъединяване в построяването на бъдещата им телекомуникационна инфраструктура. Huawei настойчиво отхвърля, че тя съставлява опасност. Очаква се, че до 2025 година мобилните оператори ще влагат сред €300 милиарда и €500 милиарда за пускане на 5G мрежи в Европа.

GSMA предизвести, че дейностите, които ще навредят на доставката на мрежово съоръжение „ ще усили разноските на европейските оператори, на компаниите и на жителите, ще забави разгръщането на 5G с години. Освен това ще заплаши действието на съществуващите 4G мрежи, на чиято база ще се построяват 5G “.

През предишния месец в пресата се появи вътрешна полемика в Deutsche Telekom, съгласно която разгръщането на 5G мрежи в Европа ще се забави с най-малко 2 години, в случай че държавните управления на континента подхваща ограничения за възбрана на Huawei.

Освен Германия, Франция и Норвегия обявиха, че обмислят възбрана на Huawei. Във Англия Vodafone Group разгласи през януари, че задържат инсталацията на ново съоръжение на Huawei за опорната мрежа. Преди това BT сподели, че ще отстрани решенията на доставчика от опорната мрежа на мобилния оператор EE.

Няма доказателства за злоумишлени действия

GSMA означи, че обширните проби на държавните управления и операторите не са „ разкрили никакви доказателства за нарушавания “. Асоциацията съобщи, че операторите „ са подготвени да работят с политиците в този момент, с цел да се спогодят за по-нататъшни пропорционални и учредени на риска способи, не на последно място за основаване в Европа на общ, пореден и координиран режим за сигурност, тествания и узаконяване “.

GSMA съобщи още, че ще надгради съществуващата си работа в региона на сигурността и ще образува работна група от европейски оператори, с цел да дефинира способи за възстановяване и разширение на съществуващите схеми. Асоциацията предлага на държавните управления и мобилните оператори да работят дружно, с цел да реализиран единодушие за това какъв ще бъде този режим за гаранционно изпитване и узаконяване в Европа, „ тъй че да подсигурява доверието в сигурността на мрежата, като в същото време се резервира конкуренцията при доставката на мрежово съоръжение. “
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР