Организацията на европейските производители на електроенергия обяви, че най-новият руски

...
Организацията на европейските производители на електроенергия обяви, че най-новият руски
Коментари Харесай

Най-новият руски проект за АЕЦ с ВВЕР-ТОИ съответства на европейските изисквания


Организацията на европейските производители на електрическа енергия разгласи, че най-новият съветски план за АЕЦ с ВВЕР-ТОИ подхожда на условията EUR - European Utility Requirement. Церемонията по връчване на документа се организира в Санкт Петербург. Генерален архитект на създаването е „ Атоменергопроект “, а притежател – „ Концерн Росенергоатом “.

ВВЕР-ТОИ е основан от съветските експерти на основата на техническите решения за АЕЦ с ВВЕР-1200. В съпоставяне с други енергоблокове, планът допуска значително понижаване на цената на създаване, периодите и експлоатационните разноски. Днес по плана за ВВЕР-ТОИ се построяват пилотните Първи и Втори енергоблок на Курската АЕЦ-2.

„ Мога с цялостно съображение да заявя, че планът ВВЕР-ТОИ мина през най- задълбочената експертиза и изцяло дава отговор на условията на EUR “, акцентира на церемонията почетният президент на EUR Гийом Жакар, представен от ase-ec.ru.

Анализът на документите предвиждаше изследване на отговорите на 4332 въпроса, свързани с условията за сигурност на EUR, като тематиката обгръща целия комплекс на АЕЦ.

Организацията на европейските производители на електрическа енергия е основана през 1992 година Изискванията на институцията, създадени в документа European Utility Requirement, се отнасят за АЕЦ с леководни реактори от трето потомство.

Сдружението сплотява към 15 експлоатиращи организации, които съставляват огромните европейски производители на електрическа енергия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР