Организацията на евреите в България Шалом остро осъжда расистките обиди

...
Организацията на евреите в България Шалом остро осъжда расистките обиди
Коментари Харесай

Шалом поздравява Борисов за реакцията срещу расистките обиди на стадиона

Организацията на евреите в България „ Шалом " остро осъжда расистките обиди и подвиквания от бранша на българските последователи по време на квалификационния мач за Европейското състезание 2020 сред тимовете на България и Англия, написа до премиера Борисов доцент доктор Александър Оскар, ръководител на организацията на евреите в България „ Шалом “.

Нацистките поздрави и речта на омразата нямат място на нито един стадион. Подобно държание на публиката е срамно леке както за играчите на терена, по този начин и за името на тима, които го одобряват безрезервно, написа още в писмото.

Българската еврейска общественост е изключително сензитивна към всяка демонстрация на расистки, хомофобски и неофашистки или неонацистки настроения в българското общество. Нашата организация неведнъж алармира Българския футболен съюз, органите на реда и прокуратурата за присъединяване на представители на българските футболни агитки в редица събития, несвързани със спорта - предизвестие за растящия и задълбочаващ се проблем с радикализацията измежду ултранационалистически, извънредно десни групи.

Приветстваме решението да поискате незабавната оставка на президента на БФС Борислав Михайлов и изрично декларираното отвращение да бъдат толерирани ксенофобски и расистки прояви в българския спорт. Призоваваме за създаване на тактика за битка с расизма, ксенофобията и хомофобията в спорта, както и ограничения за дейното замесване и вдишване на ясно избрани отговорности в този развой от страна на спортните клубове и клубовете на техните последователи, написа още в писмото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР