Организацията на евреите в България „Шалом“ изрази протест срещу думи

...
Организацията на евреите в България „Шалом“ изрази протест срещу думи
Коментари Харесай

Еврейската общност у нас се засегна от думи на Каракачанов

Организацията на евреите в България „ Шалом “ изрази митинг против думи на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов. След като през вчерашния ден той съобщи, че „ не може в името на това няколко соросоидни Неправителствени организации и партийки отвън Народното събрание да се докопат до властта, да се разсипе страната “, от „ Шалом “ излязоха с публична позиция.

Доц. Александър Оскар, ръководител на „ Шалом “, изрази паниката на членовете на еврейската общественост, че през последните месеци в интернет се популяризират тайни теории за връзката сред евреите с разпространяването на ковид и с икономическите последици. „ Няма по какъв начин да не реагираме, когато целият свят е напрегнат да се оправи с световната пандемия, с възходящата вълна на крайноляв шовинизъм и непрекъснатите тайни теории “, разясни пред БНР доцент Оскар.

„ Джордж Сорос е маджарски евреин, претърпял Холокоста. Неговата персона се образува въз основата на претърпяното в концентрационните лагери. Той става един от главните огромни донори, като напъните му са ориентирани да подкрепя най-дискриминираните хора в обществото. Използването на името му изключително в композиция – соросоидни, крие единствено по себе си едно антисемтско отношение към евреите. Ние сме мощно разтревожени, борим се против феномена – името на Сорос да се употребява като доста комфортно заместително за думата „ евреи “, изясни ръководителят на "Шалом ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР