Организацията на евреите в България Шалом и Централният израилтянски духовен

...
Организацията на евреите в България Шалом и Централният израилтянски духовен
Коментари Харесай

Централният израилтянски духовен съвет се обяви за ратифициране на Истанбулската конвенция

Организацията на евреите в България " Шалом " и Централният израилтянски нравствен съвет се оповестиха през днешния ден за одобрение на Истанбулската спогодба. В позицията на двете структури, публикувана посредством " Facebook ", се споделя, че предвид на данните за принуждение над дами в България и действителната конюнктура в страната въвеждането на конвенцията е навременно и заслужено.

" В еврейската традиция и история домашното принуждение в никакъв случай не се е употребило с утвърждението на обществото и религията. Евреите постоянно са ценили и подкрепяли правото на лична изява, което би трябвало да бъде обезпечено от обществото и законодателството. Съществуващите закони в днешния свят незадоволително изрично предотвратяват насилието и пазят правото на самоопределение на индивида ", се споделя още в декларацията.

От двете организации считат, че полемиката по тези въпроси в България е политизирана и се употребява за междупартийни и междуличностни противодействия, като обществото не е задоволително добре осведомено със наличието на " Истанбулската спогодба ".

До момента против одобрение на конвенцията се оповестиха от Българската православна черква и мюфтийството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР