Организацията на българските евреи Шалом“ разкритикува вицепремиера Красимир Каракачанов заради

...
Организацията на българските евреи Шалом“ разкритикува вицепремиера Красимир Каракачанов заради
Коментари Харесай

„Йерусалим поуст“: Каракачанов говори с езика на нацистката пропаганда

Организацията на българските евреи „ Шалом “ разкритикува вицепремиера Красимир Каракачанов поради неговото изявление, че подкрепени от Джордж Сорос неправителствени организации „ желаят да вземат властта, с цел да узаконят гей браковете “.
Това написа еврейското издание „ Йерусалим поуст ", като показва, че реакцията против тези мнения идва на 32-ия ден от продължаващите митинги в България, в които се приканва държавното управление да се отдръпна.

Припомняме, че през вчерашния ден с публична позиция против изявленията на Каракачанов излезе fрганизацията на евреите в България „ Шалом “, а ръководителят й

доцент Александър Оскар разяснява тематиката пред БНР.

В обявата през днешния ден се показва, че Каракачанов е водач на последна националистическа партия, която е по-малкият сътрудник в ръководещата коалиция. Той е упрекнат в антисемитизъм и разпространяване на тайни теории, присъщи за представителите на крайната десница.

" Тези тайни теории, които се стремят да свържат оживелия от Холокоста маджарски човеколюбец от еврейски генезис Джордж Сорос с редица събития и политически придвижвания по света, получават все по-широко разпространяване през последните месеци. Това се ускори изключително на фона на продължаващата пандемия от ковид, за чието разпространяване извънредно десните упрекват Сорос. ", написа още в материалът.

Много от тези теории не засягат еврейския генезис на Сорос. Но множеството ги считат за антисемитски. „ Шалом “ ги дефинира като напомнящи за нацистката агитация и популяризиращи мита за еврейската интервенция в международните обществени и стопански процеси.

„ Замесването на името на Джордж Сорос, маджарски евреин, оживял от Холокоста и един от най-големите модерни филантропи, в разнообразни тайни теории, е освен несвоевременно, само че и припомня за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за “пример” за реализиране на користните си политически цели “, се акцентира в изказването на българската еврейска организация, представено от „ Йерусалим поуст “.

„ Преминаваме през доста сложен, екзистенциален интервал от нашата българска история и не би трябвало да разрешаваме на езика на омразата да взима връх в българското общество “, безапелационни са от „ Шалом “.

По време на визитата си във Варна тази неделя вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява по следния метод митингите в страната: „ Подобни неща не могат да се търпят към този момент. Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са отвън Народното събрание, да се докопат до властта, ти да разсипеш страната. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм склонен “, напомня БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР