Организацията Мис Вселена прекъсва връзките си с Индонезия заради твърдения за сексуално насилие

...
Организацията Мис Вселена (MUO) прекратява връзките си с индонезийския си
Коментари Харесай

Организацията "Мис Вселена" (MUO) прекратява връзките си с индонезийския си франчайз, след като няколко участнички обвиниха сексуално насилие дни преди коронясването на конкурса церемония в Джакарта.

Състезателите казаха, че финалистките неочаквано са били помолени да се съблекат за "проверка на тялото за белези и целулит", а някои казаха, че са били снимани топлес.

Базираният в САЩ MUO заяви, че е ясно, че франчайзът не е изпълнил стандартите, етиката или очакванията на своята марка.

Полицията в Джакарта проучва твърденията.

MUO също каза, че отменя тазгодишния конкурс в Малайзия, който се провежда от същата компания, PT Capella Swastika Karya.

Организацията на Мис Вселена благодари на жените, които подадоха жалбите, за тяхната смелост и повтори, че „осигуряването на безопасно място за жените“ е нейно приоритет.

Той каза, че оценява политиките и процедурите си, за да избегне подобни случаи, и каза, че няма изисквания за измерване или телесни размери, за да се присъедини към неговите конкурси по целия свят.

"В светлината на това, което научихме, че се е случило на Мис Вселена Индонезия, стана ясно, че този франчайз не отговаря на стандартите, етиката или очакванията на нашата марка," MUO публикува в събота вечерта.

Мис Вселена, която вече е на своето 73-то издание, е популярна в Югоизточна Азия, особено в Индонезия, Филипините и Тайланд , където победителите стават знаменитости и влиятелни лица в социалните медии.

Собственикът му Ан Джакраютатип, тайландска транссексуална жена и медиен магнат, се опита да преработи марката, за да направи го по-приобщаващ, като позволи на омъжени жени, транссексуални жени и самотни майки да се състезават.

Попи Капела, франчайз директор на Индонезия, каза в Instagram, че "никога не е знаела, нареди, поиска или позволи на всеки, който е играл роля и е участвал в процеса на организиране на Мис Вселена Индонезия 2023, да извърши насилие или сексуален тормоз чрез телесна проверка“.

Тя също така добави, че е против "всяка форма на насилие или сексуален тормоз."

Г-жа Фабиен Никол Гроневелд от Индонезия, която спечели състезанието за представяне на страната си на финала на Мис Вселена през ноември 2023 г., ще се състезава с подкрепата на организацията, каза MUO..

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР