Организацията Интерпол съобщи, че е разбила международна мрежа от педофили,

...
Организацията Интерпол съобщи, че е разбила международна мрежа от педофили,
Коментари Харесай

Интерпол разби международна педофилска мрежа

Организацията Интерпол заяви, че е разрушила интернационална мрежа от педофили, свързани в така наречен " тъмна мрежа ". Продължилото две години следствие е довело до ареста на девет души в Тайланд, Австралия и Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Операцията почнала след разкриването на материали с детска порнография на уебсайт в " тъмната мрежа " (darkweb) с близо 63 000 клиенти в целия свят. В резултат на подхванатите дейности са избавени 50 деца, заяви организацията за интернационално полицейско съдействие, без да посочи възрастта или националността на децата.

Сезирани от Интерпол, следователи от няколко страни анализирали материалите на упоменатия уебсайт, съдържащи подиуми с похищения над 11 момчета на възраст под 13 години. Локализирани били айпи адреси в Тайланд, Австралия и Съединени американски щати.

Българският отдел за битка с киберпрестъпността, от своя страна, е дезактивирал сървъра на този уебсайт, на който в течение на няколко години нов материал е бил качван всяка седмица, показва Интерпол.

Сред деветимата арестувани е основният админ на уеб страницата, основан в Тайланд. Той е бил разпознат като причинителя на похищенията над 11-те момчета, измежду които и негов племенник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР