Организацията и провеждането на предсрочния вот е основна задача пред

...
Организацията и провеждането на предсрочния вот е основна задача пред
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Румен Радев: Следващото управленско мнозинство трябва да се ползва с висока легитимност

Организацията и провеждането на предварителния избор е съществена задача пред служебното държавно управление. Огромно значение е тези избори да излъчат отговорно и стабилно управническо болшинство. Важно е също по този начин това болшинство да се употребява с висока легитимност, която висока легитимност идва с висока изборна интензивност. Това съобщи президентът при започване на работната си среща с представители на другите институции у нас, ангажирани с провеждането на предварителните парламентарни избори на 2 октомври, съобщи кореспондент на

,,На първо място това значи повишение на доверието на машинния избор, който потвърди своята успеваемост за фрапантното понижаване на купения избор. Необходими са обаче ясна методика и транспарантни дейности, които да дадат убеденост на партиите и на жителите в неналичието на каквито и да са операции с машините``, добави още президентът.

Според него от значимо значение е да бъде извършена и дейна осведомителна акция за машинното гласоподаване.

Изборите от предходната година демонстрираха, че е допустимо да се води резултатна битка с купения избор и аз съм убеден, че това ще бъде приоритет и на настоящето държавно управление и органите на реда, които натрупаха опит, означи още президентът Радев.

От своя страна ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова обърна внимание, че взаимната работа сред изборната комиция и органите на изпълнителната власт е част от общия развой така и така взаимоотношение ЦИК не би могла да извърши своите функционалности, нито да се увеличи доверието в изборния развой.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР