Организацията Global NCAP направи поредица от краш тестове, интерес от

...
Организацията Global NCAP направи поредица от краш тестове, интерес от
Коментари Харесай

Пълна нула: краш тест на най-опасната кола?

Организацията Global NCAP направи поредност от краш проби, интерес от които съставлява този на колата с десен волан Maruti Suzuki S-Presso, предопределена за индийския пазар. При преден конфликт кросоувърът получи нулева оценка за сигурност на пасажерите.

На индийския пазар Maruti Suzuki S-Presso в базовото си осъществяване се предлага единствено с една въздушна възглавница, която се намира от страната на лидера. Останалите отбрани могат да бъдат конфигурирани в кросоувъра против в допълнение възнаграждение. Експертите взеха решение да тестват точно базовата трансформация, с цел да видят по какъв начин колата ще се оправи с преден удар със скорост 64 километра в час. Сблъсъкът е с деформируема преграда с 40 % припокриване.
 Пълна нула: краш тест на най-опасната кола? (ВИДЕО)

По време на конфликта с платформата и двата манекена, имитиращи предните пасажери, са получили голям брой пострадвания. Въпреки че въздушната възглавница е била ситуирана от страната на лидера, манекенът на лидера е блъснал главата си в В колонката и датчиците са записали огромни натоварвания върху гърдите, врата и краката.

Освен това Maruti Suzuki беше оценен от Global NCAP за сигурността на децата на задните седалки. Експертите означиха, че общоприетоо не са инсталирани детски седалки. Според резултатите от теста, експертите на Global NCAP са дали на Maruti Suzuki S-Presso единствено две точки за сигурност на децата. Докато колата получи нулева оценка за сигурност за възрастни пасажери.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР