Организацията Атлетикс Интегрити обяви, че беларусинът Дзмитрий Набокау е с

...
Организацията Атлетикс Интегрити обяви, че беларусинът Дзмитрий Набокау е с
Коментари Харесай

Съперник на Тихомир Иванов с временно спрени права заради допинг

Организацията Атлетикс Интегрити разгласи, че беларусинът Дзмитрий Набокау е с краткотрайно спрени права, защото е дал позитивна проба за диуретик, а има и следи от други неразрешени препарати. Набокау е играч на скок на височина, а неприятната вест за него идва единствено месец след края на Световното състезание по лека атлетика в Доха (Катар). 23-годишният беларусин сигурно не беше измежду звездите на това състезание, откакто реализира 2.26 метра в квалификацията и не съумя да се класира за същинската борба за систематизиране на медалите.

Организацията Атлетикс Интегрити Юнитс прецизира, че позитивната проба е за фуросемид, като този препарат може да се употребява като маскиращ други вещества сътрудник. Не се споделя за момента къде е взета тестът - дали на Световното, или на друго събитие.

Беларусинът е сребърен медалист от Световното състезание за младежи през 2014-а година, само че на Олимпийските игри в Рио де Жанейро също не съумя да премине квалификациите и не стигна до борба за медалите. Най-доброто му достижение досега в кариерата е 2.36 метра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР