Организация за пръскане срещу кърлежи има, това са процеси, които

...
Организация за пръскане срещу кърлежи има, това са процеси, които
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова с горещи подробности за ухапванията от кърлежи и случая на морбили у нас

Организация за напръскване против кърлежи има, това са процеси, които се наблюдават. Със стоплянето се появяват и кърлежите. Почти цялата страна е обхваната от пръскания против паразити. Много мощно варира процентът на инфектираните кърлежи. Парковете с по-висока и гъста растителност са с повече кърлежи. Това съобщи шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова в ефира на Нова телевизия. 

По димите и лаймската болест се лекува с две седмици антибиотици. " Не се предлага химия за профилактиката. Това води до устойчивост. Прави се, в случай че кърлежът е потвърдено инфектиран ", посочи тя. 

" По-заразени са по-възрастните форми на кърлежите. Ларвите и нимфите носят доста ниска заразеност ", съобщи тя. 

Що се отнася до случая на морбили, тя съобщи, че детето по документи е имунизирано, само че е допустимо да е от случаите, които нямат отбрана. " Около него няма заболели, тези случаи са извънредно редки. В нашата страна ваксиналното покритие е много обичайно към 92-95%. Не е проблем, в случай че имаме единични случаи. Морбили може да докара до смъртни случаи, тъй като е тежко заболяване и води до вирусна пневмония и до трайно подтискане на имунитета ", сподели тя. 

Попитан за бактерията краб, тя съобщи, че бактериите доста бързо се приспособяват. " Ние сме в догонваща позиция. Има нови антибиотици, които са таман пуснати на пазара и към този момент има устойчивост. Има типове антибиотици, които се изписват в краен случаи. Това е един от огромните проблеми и съществена опасност за човечеството ", безапелационна е проф. Христова. 

Българинът демонстрира разсъдък, когато се касае за детето му и го имунизира, добави тя. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР