Организация "Българския таен революционен комитет" сигнализира всички държавни институции и

...
Организация "Българския таен революционен комитет" сигнализира всички държавни институции и
Коментари Харесай

В сигнал до институциите: Организация разкрива подробности за укритите милиони на Пеевски

Организация "Българския скришен революционен комитет " алармира всички държавни институции и медиите за укритите милиони на корпулентния предприемач Делян Пеевски. Писмото бе изпратено и до редакцията на "Фрог нюз ". Любопитното е, че още през 2013 година в следствие на noresharski.com бяха в детайли разказани 99 парцела на Пеевски и майка му Ирена Кръстева, избрани не като офисни, а като жилищни. Гражданско съдружие БОЕЦ пък неведнъж алармира прокуратурата за имането на депутата от Движение за права и свободи, само че от държавното обвиняване до този миг отхвърлят да извършат инспекция какъв е произхода на средствата му. В същото време усърдно се нападат само посочените за съперници на Пеевски. Прокуратурата и КОНПИ запретнаха ръце, с цел да ревизират произхода на парите на Иво Прокопиев, да вземем за пример, като постановиха запор на не дребна част от имуществото му.
Любопитно ще е да се види дали този път обвиняването ще ревизира сигнала против Делян Пеевски или ще си затвори очите като сляпата Темида. Ето какво се споделя в следствието на комитета:

НА ВНИМАНИЕТО НА:
ПРЕЗИДЕНТ НА РБЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Народно събрание ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ БОЙКО БОРИСОВ
ГЛАВЕН ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ
МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ
ИЗП. ДИРЕКТОР НА Национална агенция за приходите ГАЛЯ ДИМИТРОВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КПКОНПИ И ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ИВАН ГЕШЕВ
СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

СИГНАЛ
От Българския скришен революционен комитет, по отношение на укрити милиони от лицето ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ, народен представител от Движение за права и свободи
В последно време управлението на страната непрестанно приказва за повсеместна битка с корупцията. Премиерът Борисов ни убеждава, че ще води непримирима битка с това уродливо събитие. Като деяние в тази посока се показва общественият арест на кметицата на „ Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.
Ако министър председателят Борисов, основният прокурор Цацаров, шефът на КПКОНПИ Георгиев и на спецобвинението Гешев са откровени, когато дават обещание огромна война на корупцията, дано се заемат с проблема „ Пеевски ". От доказателствата, които ще изложим по-долу е видно, че депутатът от Движение за права и свободи е плащал милиони за парцели, без да има явен генезис на парите, както и сведения за платени налози. Няма да споделяме по кои точки и алинеи сходни действи се квалифицират като закононарушение, съответните оторизирани лица знаят това. Остава да спазят закона и да стартират следствие на ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ.

ФАКТИТЕ
През 2009 год., физическото лице Цекослава Генова продава на „ Алфа Медия Груп " ЕООД, неподвижен парцели в кв. „ Горна Баня. " Дружеството се съставлява от Павлина Стефанова Николова. Всички са наясно обаче, че същински притежател е Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Самата Генова е тяхна доближена и подставено лице по договорката. Тя взе участие и в други техни сдружения.
Първият парцел в кв. „ Горна Баня ", който закупува сдружението, е с повърхност от 2 150 квадратни метра. Върху него са издигнати две здания. Едната къща е триетажна, в нея има сауна и басейн. Другата сграда от 109 кв.м. се води за обслужващ личен състав.
Продавач на парцела е Цекослава Красимирова Генова. Баща й, Красимир Генов, се свързва с това, че е бил притежател на 50% от ДЗЗД (дружество, записано по Закона за отговорностите и договорите) „ Бултех ". Това сдружение е имало подписан контракт с Мини „ Марица-Изток " за 5 000 000 лв. за доставка на машини.
По Нотариален акт, земята, дружно със постройките е продадена на „ Алфа Медия Груп " ЕООД за сумата от 700 000 евро, която е преведена по банков път. Видимо от финасовите салда и доклади на „ Алфа Медия Груп " ЕООД по това време, сдружението не е разполагало с такива суми. Напротив, в единият от балансите е на загуба. Никъде купувачът не показва произхода на средствата, с които е закупил парцела.
През 2011 год. „ Алфа Медия Груп " ЕООД купува прилежащ парцел на горния в кв. „ Горна Баня ". Имотът съставлява земя от 622 кв.м. и две постройки върху него, които малко след покупката са разрушени. Продавач по тази договорка е Борис Владимиров Пилософ, който е наследник на шефа на Фонда за лекуване за деца – Владимир Пилософ. Борис Пилософ се свързва и с голям брой измами с Данък добавена стойност, както и с прекачване на компании с големи отговорности на необразовани роми. Свързан и доближен е и на известния сикаджия Румен Николов-Пашата. Сделката е за 25 000 евро, която сума „ Алфа Медия Груп " ЕООД е превела непосредствено в ДСК банка за погасяване на ипотеката, която е имал Пилософ.
По-късно в парцела е издигната постройка от 155 кв.м., според издадено Разрешение за градеж.
И при тази договорка „ Алфа Медия Груп " ЕООД не е показала произхода на средствата си и очевидно от финансовия доклад, сдружението не разполагало с такива финансови средства.
Следват няколко следващи покупко-продажби, в които свързани с Пеевски и майка му компании си препродават парцела, а точно:
През 2014 год. „ Алфа Медия Груп " ЕООД продава и двата парцела на „ Балканска Медийна Група ", която е благосъстоятелност на Ирена Кръстева. Единият парцел е платен от сдружението на Кръстева за 726 000 евро, а другият за 463 000 евро. Имотите са платени по банков път, без обаче да се уточни какъвто и да е било генезис на средствата за закупуването им.
Следва нова препродажба на тези два парцела, още веднъж сред свързани с Пеевски компании. През 2016 год. парцелите са трансферирани от „ Балканска медийна компания " ЕАД на „ НСН Инвестмънт " ООД. Дружеството се съставлява от доближения на Пеевски Александър Георгиев. И двата парцела са закупени за 814 450.00 лв., без включен Данък добавена стойност. Тази продажна цена е доста по-ниска от осъществените преди този момент сделки, без значение, че е разумно след осъществените усъвършенствания пазарната цена доста да се е повишила. В случая „ Балканска Медийна Компания " на Кръстева продава на загуба. Интересно е, че в Нотариалния акт не се показва по какъв начин и с какви средства ще се заплатят парцелите, както и техният генезис, а е представен Договор сред страните от 09.05.2016 год., където е уречен метода на заплащане. Според написаното в нотариалния акт, този контракт е показан при Нотариуса по договорката – Валентина Механджийска. Собственик на „ НСН Инвестмънт " ООД е офшорна компания, записано в ОАЕ с название „ Интръст Лимитид ".
През 2017 год. Делян Пеевски учредява ново сдружение с название „ ИНТЕРТРЪСТ " ЕООД. Той е едноличен притежател на капитала. Капиталът на сдружението е 4 000 000 лв. и импортиран от Пеевски напълно при учредяването му в Първа Инвестиционна Банка. Един от членовете на Съвета на шефовете е още веднъж Александър Георгиев.
През ноември 2017 год. (30.11.2017 год.) „ ИНТЕРТРЪСТ " ЕООД купува парцелите в кв. „ Горна Баня " от „ НСН Инвестмънт " ООД общо за сумата към 540 000 евро, която още веднъж е много по-ниска от предходните покупко-продажби.
Тук още веднъж в нотариалния акт не е посочен генезис на стредства, а отново е посочен Договор сред двете страни, където е уговорн метода на заплащане.
На адреса, на който е регистриран сегашният притежател на тези два парцела са регистрирани още две компании на Пеевски: „ ТЕЛЕГРАФ МЕДИЯ " ЕООД и „ ПРЕСТРАФИК " ЕООД. Представляващ всичките сдружения е Александър Георгиев.
Единственият мотив за осъществяване на всички тези покупко-продажби е „ пране на пари ". Заключението е на чиновници от Държавната организация „ Национална сигурност ". Всички техни опити да се стартира следствие по случая са осуетени.
Съществува информация, че Пеевски демонстрира интерес и към прилежащите на тези два парцела парцели. Собствениците са притискани и заплашвани да продават.
През 2014 год. е подаден сигнал от „ Коалиция за стабилно развиване " и група жители във връзка информации, че „ Балканска Медийна Компания " ЕАД (собственост на Ирена Кръстева) е придобила парцели чред средства с неразбираем генезис. Става въпрос точно за въпросните парцели. В сигнала се показва, че „ Българска Медийна компания " и Нова Медийна група имат неразбираемо финансиране. Става дума за милиони без явен генезис и неплатени налози върху тях.
Управителят на продавача „ АЛФА МЕДИЯ ГРУП " – Асен Радулов, също доближен на Пеевски, е викан в прокуратурата, и в обясненията си отхвърля да има каквито и да е било връзки с Пеевски във връзка тези парцели. Което, несъмнено, е лъжа.
По тази кореспонденция прокурор е Боряна Бецова от Софийска градска прокуратура. Както се досещате, тя отхвърля да образува наказателно произвеждане по тези сигнали.
Бецова е известна с това, че за интервала 2009 - 2013 год., когато е градски прокурор, е водила 174 досъдебни производства, от които 156 са завършили с постановления за отвод или прекъсване.
Когато Христо Иванов беше правосъден министър внесе предложение за дисциплинарно произвеждане против нея, само че по този начин и нищо ни се случи. Цацаров я пази доста и сега тя е висш прокурор./ "Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР