Организационният секретар на СДС Илия Лазаров е кандидат на СДС

...
Организационният секретар на СДС Илия Лазаров е кандидат на СДС
Коментари Харесай

Илия Лазаров: България извън Европа може да е единствено и само бедна

Организационният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров е претендент на Съюз на демократичните сили в общата листа с ГЕРБ за идните на 26 май избори за Европейски парламент. С господин Лазаров беседваме в навечерието на самия избирателен ден.

- Г-н Лазаров, какъв е отговорът на въпроса „ Защо с ГЕРБ ” в този момент, в края на акцията?
- Отговорът е същият, както при започване на акцията. Ние не можем да допуснем прахосване на гласовете на естествените десни хора в България, защото Европа е изправена на кръстопът, а бъдещето на България зависи от това, накъде ще върви Европа.

Ние, от Съюз на демократичните сили, считаме, че ще бъде закононарушение да ни ръководи още веднъж едно Българска социалистическа партия, което не си е взело поука. Те оферират за евродепутат и желаят, в случай че дойдат на власт той да ни ръководи, Румен Гечев – икономическият министър на Жан Виденов. Това е индивидът, който банкрутира България, докара пенсиите до 10 лева и заплатите до 20 лева, банкрутира банките и изнесоха житото през 1996 година и поради чиято политика България е най-бедната държавна в Европейски Съюз.

- Към какви цели ще се стремят представителите на българската десница в новия Европалрамент?
- Ние сме националноотговорни. Ще се борим да няма двойни стандарти, което значи прахуляк за пране, шоколад или другите артикули за всеобщо ползване да не са с едни качества в Западна Европа, и с други качества в България. Ние твърдо ще отстояваме Европа да не се развива на две скорости. А, в случай че се развива на две скорости, то по-бързата да бъде нашата, тъй като ние би трябвало да догоним западните си сътрудници. Или просто казано, в България да се живее толкоз добре, колкото във Франция, Германия, Испания.

- С какви ограничения до момента ръководещата ЕНП, с която Съюз на демократичните сили и ГЕРБ са в едно политическо семйство, ще противодейства на дезинтеграционните процеси в Европейски Съюз?
- Дезинтеграционните процеси в Европейски Съюз са разследване на грешките, които направиха британските консерватори и министър председателят им Дейвид Камерън. Мисля, че всички си взеха поука, че популизмът и подправените вести са нещо доста рисково. Колкото и да ни е мъчително за Англия, те заслужават урока си. Ние ще работим за интеграция в областта на защитата, общата защита на границите, общата политика на сигурност и антитероризъм, тъй като единствено дружно можем да отговорим на актуалните провокации в този световен свят.

- При толкоз близки планирани резултати очаквате ли след 26 май Българска социалистическа партия да тръгне на реваншистки поход към предварителни парламентарни избори?
- Аз персонално считам, че ще бъдем сюрпризирани от разликата, която ще реализира обединената десница, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, на тези избори. Българска социалистическа партия не предлага нищо на българите, с изключение на беднотия. Единственият европейски човек в листата им – Сергей Станишев, се чудят по какъв начин да го изгонят. Това само демонстрира, че те ненавиждат Европа. А България отвън Европа може да е само и единствено бедна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР