Организационният комитет за Олимпийските игри в Токио през 2020 година

...
Организационният комитет за Олимпийските игри в Токио през 2020 година
Коментари Харесай

Рециклирано злато и сребро от смартфони ще бъде използвано за медалите за Олимпиада 2020

Организационният комитет за Олимпийските игри в Токио през 2020 година събра сполучливо нужното количество рециклирани скъпи метали от към този момент употребена техника за изработката на медалите за спечелилите. След като те към този момент са подготвени, уредниците разкриха техния дизайн тъкмо година преди огромното спортно събитие, написа the Verge.

Необходимите скъпи метали са събрани от дарения на към този момент неизползваеми електронни уреди. Кампанията е стартирала през 2017 година и е траяла две години. Общо събрани са 78 895 тона техника, като от тях има 6,21 милиона мобилни телефона. От всички уреди са извлечени 32 кг злато, 3 500 кг сребро и 2 200 кг бронз.

Отличията за спечелилите са с диаметър 85 милиметра, като в най-тънката част те са 7,7 милиметра, в най-дебелата 12,1 милиметра. Златните медали имат над 6 грама златно покритие върху чисто сребро, сребърните са направени напълно от сребро, а за бронзовите е употребена сплав от 95% мед и 5% цинк.

Медалите са проектирани от Юничи Каваниши, който е спечелил състезанието за техния дизайн, състезавайки се с още 400 професионални дизайнери и студенти по дизайн.

Международният Олимпийски комитет изисква върху медалите да са изобразени емблематичният знак с пет кръга, формалното име на игрите и гръцката богиня на успеха Нике пред стадиона Панатинайкос.
 Япония събра злато и сребро за олимпийските медали от остарели телефони
Япония събра злато и сребро за олимпийските медали от остарели телефони

Хората предадоха над 5 милиона остарели мобилни телефона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР