Oрганизационният комитет за олимпийските и параолимпийските игри в Токио е

...
Oрганизационният комитет за олимпийските и параолимпийските игри в Токио е
Коментари Харесай

Отлагането на олимпийските игри в Токио за следващата година ще струва допълнителни 1,9 млрд. долара

Oрганизационният комитет за олимпийските и параолимпийските игри в Токио е пресметнал, че спомагателните разноски по отлагането на спортното събитие за лятото на 2021 година са към 200 милиарда йени, или 1,9 милиарда $, съобщи японският вестник Йомиури, представен от Блумбърг.

Комитетът ще дискутира разпределението на разноските с държавното управление на Япония и локалната администрация в Токио и идващият месец ще показа проект за задачата.

Олимпийските игри в Токио, които са планувани за интервала от 23 юли до 8 август 2021 година, бяха отсрочени с една година поради пандемията от ковид. Това бе първият случай, в който модерните олимпийски игри се анулира в спокойно време.

Йомиури отбелязва, че членовете на организационния комитет са изразили опасения, че спомагателните разноски могат да доближат 200 милиарда йени, само че в последна сметка са се договорили с Международния олимпийски комитет за опростяване на някои аспекти на игрите, с цел да спестят пари.

В спомагателните разноски не влизат ограниченията против разпространяването на ковид, защото за тях дава отговор японското държавно управление.

Отлагането на игрите за 2021 година провокира редица логистични проблеми за Япония, само че то е по-малко белезнено от цялостното им анулиране, защото в тях към този момент са вложени милиарди долари от спонсори, телевизионни оператори и други заинтригувани страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР