Организационният комитет за кандидатурата на Екатеринбург за домакинство на „ЕКСПО

...
Организационният комитет за кандидатурата на Екатеринбург за домакинство на „ЕКСПО
Коментари Харесай

„Росатом“ подкрепи кандидатурата на Екатеринбург за „EКСПО 2025“


Организационният комитет за кандидатурата на Екатеринбург за домакинство на „ ЕКСПО 2025 “ подписа съглашение за съдействие с съветската корпорация „ Росатом “. Документът бе парафиран от президента на „ Русатом - Международна мрежа “ Александър Мертен, генералният шеф на комитета Светлана Сагайдак и ръководителят на Фонд „ ЕКСПО 2025 “ Артур Волошин.

„ Радваме се, че станахме сътрудници на подобен важен за Русия план като „ ЕКСПО 2025 “. Самата концепция на ревюто – нововъведения за щастливо бъдеще, изцяло подхожда на задачата на „ Росатом “. Нашата компания е освен международен водач в региона на атомната енергетика, само че и водач в региона на актуалните технологии. Освен това в „ Росатом “ интензивно работим над технологиите на бъдещето. Това са и реакторите на бързи неутрони и затвореният горивен цикъл, и модерните цифрови технологии и доста други. Именно атомната енергетика, дружно с възобновимите енергийни източници, които „ Росатом “ също развива, могат да обезпечат екологично чиста електрическа енергия за бъдещите генерации “, означи Мертен.

„ Разглеждаме международното ревю като мощен подтик за развиването на икономическите връзки и новите благоприятни условия за съдействие за съветските и задграничните компании. Именно Екатеринбург, като един от най-големите индустриални центрове в Русия, подхожда най-добре за провеждането на толкоз огромно и значимо събитие. Ние поддържаме провеждането на „ ЕКСПО 2025 “ в Екатеринбург. Той дава отговор освен на нашите корпоративни ползи, само че и на ползите на страната като цяло “, акцентират от „ Росатом “.

„ За нас съдействието с „ Росатом “ е изключително значимо. Компанията заема лидерско място на международните пазари за атомни технологии и осъществя планове в 42 страни в света и развива нови бизнес посоки – нуклеарна медицина, ветроенергетика, адитивни технологии (3D), лазери, роботика, суперкомпютри и така нататък Уверена съм, че с помощта на поддръжката на „ Росатом “, възможностите ни за победа доста нарастват “, разяснява Светлана Сагайдак.

Световното ревю „ ЕКСПО 2025 “ ще се организира от 2 май до 2 ноември 2025 година Ако кандидатурата на Екатеринбург победи, ревюто за пръв път ще се организира в Русия. Темата на съветската кандидатура е: „ Променяме света – нововъведения и по-добър живот за бъдещите генерации “.

Заедно с Екатеринбург за право на осъществяване на ревюто аплайват още Баку, Париж и Осака.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР