Организациите за проверка на фактите, които често работят със сравнително

...
Организациите за проверка на фактите, които често работят със сравнително
Коментари Харесай

Google влага $6,5 млн. в битката срещу фалшиви новини за коронавируса

Организациите за инспекция на обстоятелствата, които постоянно работят със относително дребен бюджет, виждат скок в търсенето на своята работа заради разпространението на неправилна или злонамерено погрешна информация за пандемията, сподели Алексиос Манзарлис от Гугъл News Lab.
" Несигурността и страхът ни вършат по-податливи на неточна информация, тъй че поддържаме фирмите, проверяващи обстоятелствата, защото има нараснало търсене на тяхната работа ", сподели Манзарлис, представен от БГНЕС.
Доклад от Института Пойнтер предходната година за положението на инспекция на обстоятелствата сподели, че повече от една пета от организациите за инспекция на обстоятелствата работят с годишни бюджети под 20 000 $.
" Подкрепяме инспекцията на обстоятелства по целия свят с централизация върху частите, най-силно наранени от пандемията ", сподели Манзарлис пред AФП.
От Google  също желаят да употребяват своите артикули и " екосистема ", с цел да ускори борбата против дезинформацията на COVID-19.
Гугъл News Initiative усилва поддръжката си за нестопанска цел за First Draft, която обезпечава ресурсен център, образование и симулации на рецесии за публицисти, които отразяват вести по време на рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР