Организациите харесват този бизнес модел, казват от компаниятаКлиентите на Dell

...
Организациите харесват този бизнес модел, казват от компаниятаКлиентите на Dell
Коментари Харесай

Dell ще доставя ИТ оборудване срещу абонамент

Организациите харесват този бизнес модел, споделят от компанията

Клиентите на Dell могат да употребяват съоръжение на компанията, като заплащат на база ползване
(снимка: Dell)

Dell Technologies започва нов, по-гъвкав модел за продажба на ИТ съоръжение – посредством абонамент. С тази самодейност американската компания ще се конкурира с снабдители на облачни услуги, в това число Amazon и Microsoft, заяви Блумбърг .

Сега клиентите на Dell могат да употребяват компютри, сървъри и друго съоръжение, като заплащат за него въз основата на потреблението на ресурсите – памет, зареждане и така нататък Вместо да купуват устройство и да го употребяват колкото желаят, компаниите могат да наемат оборудването и да заплащат за него един път месечно.
още по тематиката
Освен това клиентите могат да възложат на Dell цялостното ръководство на инфраструктурата на тяхното съоръжение.

Dell се базира на прогноза на Gartner, съгласно която през 2022 година 15% от покупко-продажбите за доставка на съоръжение за дейта центрове ще бъдат осъществени по абонаментен модел, по отношение на 1% през 2019 година Hewlett Packard Enterprise – един от главните съперници на Dell – има намерение изцяло да премине към подобен бизнес модел до 2022 година

Ръководството на Dell има вяра, че е настъпил моментът да усъвършенства портфолиото си в отговор на потребностите на клиентите. Моделът „ като услуга ” е роден в облака и организациите го харесват, споделя Сам Грокот, старши вицепрезидент по маркетинг на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР