Организации и хора, които организират културни събития, ще могат да

...
Организации и хора, които организират културни събития, ще могат да
Коментари Харесай

София дава на половин цена общински имоти за култура

Организации и хора, които провеждат културни събития, ще могат да наемат парцели от Столична община на половин цена от пазарната стойност. Това плануват промени в Наредбата за цените при покупко-продажби с недвижими парцели, импортирани от ръководителя на комисията по просвета към Столичния общински съвет Малина Едрева и отрасловият зам.-кмет Тодор Чобанов. Промените са пуснати за разискване до 21 юли на уеб страницата на СОС.

Когато културен оператор или институция, изиска да наеме постройка от общинските парцели в София, началната цена при търга ще бъде половината от пазарната. В момента подобен парцел може да се наеме на пазарна цена.

„ Имаме тази процедура към този момент открита за просветителни институции и във връзка със стимулиране на културния бранш и развиването на културните практики в града в този момент
вършим това предложение пред общинския съвет “, разяснява пред „ Труд “ Малина Едрева.

В претекстовете към предлагането са записани аргументи, които постановат приемането и цели, които се реализират. Написаното гласи: „ Във връзка с осъществяването на целите на Стратегията за развиване на културата в София, по-конкретно „ Достъп до просвета “, „ София – град на креативната стопанска система “ и „ Равнопоставено присъединяване в световните културни процеси “ да се даде опция на всеки жител – без значение от неговия пол, възраст, етнически генезис и обществен статус да има достъп до разнородни културни артикули и услуги и да развива капацитета си посредством интензивно присъединяване в креативен действия “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР