Организаторите представят националните журита по либерал-глобалистки образец. Букмейкърите залагат за

...
Организаторите представят националните журита по либерал-глобалистки образец. Букмейкърите залагат за
Коментари Харесай

На „Евровизия“ тази година ще гласува и Африка


Организаторите показват националните журита по либерал-глобалистки пример. Букмейкърите залагат за победа на Финландия или Швеция

Конкурсът „ Евровизия “, който стартира довечера в Ливърпул, прави огромна крачка към глобализацията. За първи път в 67-годишната му история песните в актуалното издание ще се класират и с гласовете от всички останали континенти. Което значи, че даже жителите на Сомалия или Саудитска Арабия могат да гласоподават и да дефинират финалистите.

Това е най-драстичната смяна в регламента на фестивала, правена от основаването му до през днешния ден. Досега бе предписание на него да се позволяват единствено гласове от Европа и единствените две други страни отвън континента, участващи в надпреварата – Израел и Австралия. Но Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), който е уредник на „ Евровизия “, реши, че е време фестивалът също да бъде сресан, като всичко останало в Европа, съгласно канона на либерал-глобализма. Всеки, който си конфигурира мобилното приложение на „ Евровизия “, без значение в коя страна по света се намира, ще може посредством него да даде гласа си за песента, която му е харесала най-вече в първия полуфинал тази вечер и втория в четвъртък. Гласуването на финала в събота въпреки всичко ще бъде отредено само за фенове и професионални журита от участващите страни.

Миналата седмица ЕСРТ разгласява видеоклип, в който се изясняват новите правила. Представяйки по какъв начин тъкмо ще става гласуването, до момента в който демонстрира какъв % от крайния резултат ще са гласовете на националните журита, видеоклипът онагледява и по какъв начин би следвало да бъдат построени съгласно либерал-глобалистките условия. Във фестивал, в който няма нито една участваща африканска страна, нито една креолска и единствено една мюсюлманска - Азербайджан, която обаче по конституция е световна, членовете на националните журита са изрисувани по този начин: бяло момченце, бяло момиченце, креолска госпожица, жена с хиджаб, черен мъж.

Българска национална телевизия реши тази година да не взе участие на фестивала заради липса на средства. Букмейкърите към този момент дефинираха кой има най-голяма възможност да победи. Седмици наред шампионата държеше финландският хип-хопър Кария с техно-индъстриъл рапа „ Ча, ча, ча “. Това би била първата ария на финландски език с победа на „ Евровизия “.



В края на април обаче Кария бе преместен от шведската натурализирана мароканка Лорийн с песента „ Татуировка “, която е в жанр „ европоп “. Лорийн към този момент е печелила един път фестивала през 2012 година с техно парчето „ Еуфория “.



Предварителните гласувания, осъществени от националните почитател клубове на „ Евровизия “ по света, които имат единствено познавателен детайл и не се взимат под внимание в крайния резултат, въпреки всичко дават първото място на Кария.
 Сред изпълнителите мъжете с червило ще бъдат още веднъж съществено застъпени. От ляво на дясно – Райли (Дания), „ Лет 3 “ (Хърватия), Лука Иванович (Сърбия)
„ Евровизия “ трябваше да се организира в страната победила предходната година. Но съветската експанзия против Украйна принуди уредниците да търсят нов хазаин. Те откриха подобен в лицето на английската радио-телевизионна корпорация Би Би Си. Все отново Украйна ще бъде неприсъствен хазаин, като и в трите фестивални вечери, по време на антрактите за гласоподаване, на сцената ще излязат доста от най-известните украински поп и рок звезди. Логото на „ Евровизия 2023 “ също е стилизирано с украинското знаме.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР