Организаторите на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг 2018 са поканили

...
Организаторите на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг 2018 са поканили
Коментари Харесай

Бащата на починал американец след затвор в Северна Корея уважен от ПьонгЧанг 2018

Организаторите на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг 2018 са поканили на церемонията на откриването бащата на Ото Уормбиър - американски студент, който е бил в пандиза в Северна Корея и умрял при завръщането си в Съединени американски щати.

Фред Уормбиър ще бъде посетител на вицепрезидента Майк Пенс, осведоми “Уошингтън пост”. Синът му умрял при завръщането си в Щатите заради съществени мозъчни увреждания, подбудени от системи мъчения - физически и психически.

The father of Otto Warmbier, an American student who was jailed in North Korea and died upon his return to the US, will attend the Olympic opening ceremony in Pyeongchang https://t.co/AEv3YKCrjV
— CNN (@CNN) February 5, 2018
Ото Уормбиър е бил арестуван от севернокорейските управляващи по време на петдневна екскурзия, като е бил упрекнат в кражба на политически афиш в хотела му. Той е бил наказан на 15 години публично потребен труд, след това освободен и върнат в Съединени американски щати след 17-месечен престой. Американските медии допълват, че Ото е бил във вегетативно положение, като кончината му е оповестена в Охайо през 2016-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР