Организаторите на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година

...
Организаторите на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година
Коментари Харесай

Организаторите на Пекин 2022: Изправени сме пред трудна ситуация

Организаторите на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година обявиха, че са изправени пред „ специфична обстановка “, откакто отлагането на Летните игри в Токио 2020 значи, че ще има едвам шест месеца сред двете огромни интернационалните спортни събития.

Олимпиадата в Токио бе планувана за 23 юли-8 август 2021 година, откакто конкуренцията бе отсрочена с година заради пандемията от ковид. Въпреки това, със започването на Зимните игри в Пекин на 4 февруари, 2022, следва предизвикването на две поредни Олимпиади за негативно време.

„ Новите дати на Олимпиадата и Параолимпиадата в Токио значат, че сме изправени пред специфична обстановка, в която Летните олимпийски игри и Зимните олимпийски игри ще се проведат в границите на половин година. Ще преразгледаме в допълнение това по какъв начин новите дати за Токио 2020 ще повлияят на Пекин 2022. Междувременно, ще държим близка връзка с Международния олимпийски комитет (МОК) и Олимпийското семейство, с цел да се оправим пълноценно със обстановката и да се подготвим оптимално във всички аспекти “, споделиха уредниците на Зимната олимпиада в китайската столица за осведомителна организация Синхуа.
 
postponement aftermath: Concerns over a reduced marketing period for the Beijing 2022 Winter Olympics rise, but analysts believe the impact will be limited.
— Sports China (@PDChinaSports)

Китай, където COVID-19 се появи за първи път през декември, съобщи, че подготовката за Игрите през 2022 са по график, без значение че по-голямата част от страната бе блокирана през февруари в опит да бъде спряно разпространяването на болестта. Пекин ще стане първият град-домакин на Летните и Зимните игри, откакто одобри Лятната олимпиада през 2008.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР