Организаторите на Токио 2020 настояха в понеделник, че Олимпийското село

...
Организаторите на Токио 2020 настояха в понеделник, че Олимпийското село
Коментари Харесай

Организаторите на Токио 2020: Олимпийското село е безопасно място за отсядане

Организаторите на Токио 2020 настояха в понеделник, че Олимпийското село е „ безвредно място за пребиваване “, откакто се появиха опасения за разпространяване на ковид единствено дни преди откриващата гала.

Припомняме, че двама южноафрикански футболисти и видео анализатор тестваха позитивно за COVID-19 в Селото в неделя. В добавка, 21 играчи и членове на щаба на Южна Африка са избрани като близки контакти в понеделник, едвам три дни преди първия им мач.
 Има заплаха от ограничаване броя на публиката на Олимпийските игри Има заплаха от ограничаване броя на публиката на Олимпийските игри
Около 40% от летните Олимпийски игри в Токио, които ще стартират след по-малко от три седмици, биха могли да останат без аудитория, в случай че ор...

Но уредниците на Игрите отхвърлиха риска от клъстер, казвайки, че няма „ никакви значими земетресения “ досега. „ МОК и Токио 2020 са безусловно ясни, че Олимпийското село е безвредно място за пребиваване. Важното нещо, би трябвало да ви кажа, е реакцията след позитивните случаи “, сподели пред публицисти представителят на Токио 2020 Маса Такая.

Той съобщи, че има 61 позитивни случаи, свързани с отсрочената с година Олимпиада. Но това съставлява напълно дребна част от хилядите извършени проби, добави Такая. „ Не можем да кажем, че няма да има позитивни случаи в границите на Олимпийския комитет, имайки поради обстановката, че сме с огромен брой въвлечени хора в този план.

Но няма значими земетресения във връзка с позитивния рейтинг, в съпоставяне със същия брой, открит на всяко друго място “. Организаторите споделиха, че 21 членове на състава на Южна Африка са били помолени да останат в техните стаи в Олипийското село, откакто двама играчи и видео анализатор тестваха позитивно за вируса.

Тримата бяха първите доказани случаи измежду тимовете в Олимпийското село. Чешкият олимпийски комитет заяви, че плажният волейболист Ондрей Перушич също е дал позитивна проба, с което става четвъртият случай измежду спортистите. Близките контакти на Южна Африка, множеството от които играчи, не съумяха да упражняват в неделя, макар че остават няколко дни до откриващия им мач в четвъртък против домакините от Япония.
 Позволиха до 10 000 почитатели на стадиона за Игрите в Токио Позволиха до 10 000 почитатели на стадиона за Игрите в Токио
До 10 000 почитатели ще бъдат допускани на надпревари от Олимпийските игри в Токио, оповестиха уредниците, предупреждавайки, че надпревар...

Такая показа, че съставът е „ доста радушен “ и ще получи позволение да тренира, в случай че следва разпоредбите, в това число оставането по хотелските стаи, независимия банкет на храна и потреблението на специфичен превоз.

Играчите ще бъдат разполагаем, в случай че тестват отрицателно шест часа преди мача. „ Това е нещо, което сега координираме с Южноафриканския олимпийски комитет и останалите. Веднъж щом всички условия бъдат изпълнени, те ще могат да вземат участие в съответните им подготвителни сесии “, приключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР