Организаторите на тенис турнира Sofia Open публикуваха съобщение относно провеждането

...
Организаторите на тенис турнира Sofia Open публикуваха съобщение относно провеждането
Коментари Харесай

Организаторите на Sofia Open със становище относно актуалните събития

Организаторите на тенис шампионата Sofia Open разгласиха известие по отношение на провеждането му и възможното пренасрочване на шампионата от Големия шлем Ролан Гарос, който евентуално ще бъде извършен през есента седмица след приключването на US Open.

Пандемията от ковид принуди французите да отсрочат надпреварата с 4 месеца. Началото ще бъде обещано на 20 септември и ще продължи до 4 октомври.

Това ще обърка извънредно доста програмата на всички водещи играчи, защото единствено седмица по-рано (на 13 септември) ще завърши US Open, а в това време в седмицата 28 септември - 4 октомври по график в календара е София Оупън, където Григор Димитров е декларирал присъединяване. Предвид обстановката обаче е прекомерно допустимо той да бъде изместен по друго време.

"Уважаеми другари на тениса,
Наясно сме със известието на Френската федерация по тенис по отношение на пренасрочването на "Ролан Гарос " поради актуалната пандемия от ковид и чакаме АТР - управителния орган на Тура, за мнение по тематиката. ОATP преглежда това разбъркване, води полемика с WTA, ITF и другите шампионати от "Големия шлем ", с които работи в тясно съдействие, и възнамерява да излезе с публична позиция в околните дни. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР