Организаторите на Световната купа на туристически автомобили (WTCR) публикуваха обновен

...
Организаторите на Световната купа на туристически автомобили (WTCR) публикуваха обновен
Коментари Харесай

WTCR с нов, изцяло европейски календар

Организаторите на Световната купа на туристически коли (WTCR) разгласиха освежен календар за сезон 2020, който се състои от общо 16 съревнования в шест кръга, като всичките са в Европа. Стартът на сезон 2020 в шампионата бе занимателен поради пандемията от ковид, което докара и до анулация на кръговете на „ Вила Реал “ – Португалия, „ Нюрбургринг “ – Германия и „ Хунгароринг “ – Унгария, като последните въпреки всичко откриха място в актуализирания календар.

Сезонът ще стартира на 12 и 13 септември на „ Залцбургринг “ в Австрия, преди да се трансферира на „ Нюрбургринг “ на 24 и 25 септември, където още веднъж конкуренциите ще са съпътстващи „ 24-те часа на Нюрбургринг “, които също бяха отсрочени по-рано през годината. След визитата си в планината „ Айфел “, керванът ще се трансферира в Словакия, където ще организира съревнования на „ Словакия Ринг “ на 10 и 11 октомври, преди седмица по-късно да посети „ Хунгароринг “. Две седмица след унгарските съревнования ще се проведат и тези на „ Мотоланд Арагон “ в Испания, преди шампионатът да приключи на италианското трасе „ Адрия “, което не бе включено в истинския календар.

Жертва на измененията в календара стават четирите азиатски кръга: „ Нингбо “ – Китай, „ Инже “ – Южна Корея, „ Макао “ – Макао и „ Сепанг “ – Малайзия. От шестте кръга само тези в Австрия и Германия ще употребяват прелюдия за тази година формат от единствено две съревнования на уикенд, до момента в който останалите четири ще употребяват миналогодишния от по три съревнования.

Календар за 2020 в WTCR:

1. „ Залцбургринг “, Австрия – 12-13 септември*

2. „ Нюрбургринг “, Германия – 24-25 септември*

3. „ Словакия Ринг “, Словакия – 10-11 октомври**

4. „ Хунгароринг “, Унгария – 17-18 октомври**

5. „ Моторланд Арагон “, Испания – 31 октомври – 1 ноември**

6. „ Адрия “, Италия – 14-15 ноември**

*2 надпревари

**3 надпревари
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР