Организаторите на рекламния бойкот срещу Facebook не виждат ангажираност за

...
Организаторите на рекламния бойкот срещу Facebook не виждат ангажираност за
Коментари Харесай

Организаторите на рекламния бойкот недоволни от срещата със Зукърбърг

Организаторите на рекламния протест против Фейсбук не виждат „ ангажираност за деяние “ след 1-часовата си виртуална среща с основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг и оперативния шеф на обществената мрежа, Шерил Сендбърг.

Над 900 рекламодателя се включиха в акцията „ Спрете омразата за облага “, която групи за отбрана на гражданските права сътвориха през юни с апел Фейсбук да предприеме дейности за ограничение на езика на омразата и дезинформацията след гибелта на тъмнокожия Джордж Флойд в Съединени американски щати. С присъединяване си всеки се съгласява да спре рекламата си в най-голямата обществена мрежа за месец юли, съобщи „ Ройтерс “..

Според организацията „ Цветът на смяната “ по време на диалога Зукърбърг и Сендбърг са обърнали внимание единствено на една от рекомендациите, отправени към тях, а точно образуването на гражданска позиция в компанията. Фейсбук е отказал да предложи обезпечаване на поддръжка в действително време за жертви на тормоз, не са били предоставени и детайлности по отношение на осъществения самостоятелен одит за тирада на омразата.

На срещата са били и продуктовият шеф Крис Кокс, както и Айми Арчибонг, който дава отговор за проектирането на пробни нови услуги. Участвали са представители на неправителствените организации „ Антидифамационна лига “, „ Свободна преса “, „ Цветът на смяната “ и Националната асоциация за развиване на цветнокожите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР