Организаторите на протестната акция хаштаг "угасимотор" призоваха хърватските граждани да

...
Организаторите на протестната акция хаштаг "угасимотор" призоваха хърватските граждани да
Коментари Харесай

Шофьори блокират днес движението в Хърватия заради цените на горивата

Организаторите на протестната акция хаштаг "угасимотор " приканиха хърватските жители да се отзоват колкото може по-масово на акцията за блокиране на придвижването по пътищата в цяла Хърватия за управляващите да бъдат накарани да понижат цената на горивата под девет куни, оповестиха хърватските медии, съобщи Българска телеграфна агенция.
Организаторите обявиха на държавното управление, че в случай че не реагира в период от 14 дни, ще следва нова протестна акция.
Те обявиха, че най-новото поевтиняване на цената на горивата с няколко липа не е задоволително като се има поради, че цената на барел нефт е спаднала.
"Смятаме, че минимална цена, на която ще се съгласим, е девет куни. Някаква психическа преграда бе 10 куни, само че дано си спомним, че по време на ръководството на премиера Иво Санадер литър бензин струваще седем куни, а през 2000 година единствено пет куни. Ще стигне ли цената до 15 куни до края на годината не знаем, и повече не може по този начин ", сподели един от уредниците Дамир Рогина
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР