Организаторите на протестите в Иракски Кюрдистан решиха, че ще прекратят

...
Организаторите на протестите в Иракски Кюрдистан решиха, че ще прекратят
Коментари Харесай

Държавните служители в Кюрдистан спират протестите, след отстъпки от страна на регионалното правителство

Организаторите на митингите в Иракски Кюрдистан взеха решение, че ще прекратят демонстрациите, защото държавното управление даде обещание да увеличи заплатите на държавните служите. В декларация на съвета на уредниците на митингите се споделя, че приветстват решението, взето в сряда от Регионалното държавно управление на Кюрдистан (РПК), при изискване, че ограниченията от него бъдат неотложно осъществени.

На 28 март министър-председателят на РПК Нечирван Барзани съобщи, че държавното управление му търси решение на казуса с орязаните заплати на държавните чиновници. В изказването си по време на конференция, Барзани сподели, че кабинетът му е постигнал единодушие за понижаване на %, с който ще бъдат понижени заплатите на чиновниците в държавния бранш.

Стотици кюрдски държавни чиновници стачкуваха на доста места в кюрдския район на Ирак, обявявайки се против програмата за съществени икономии, в резултат на което заплатите им бяха намалени на половина.

Организаторите на митингите обаче, декларират, че ще хората още веднъж ще излязат по улиците, в случай че правата им бъдат нарушени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР