Организаторите на протеста срещу Договора от Преспа очакват стотици хилядиОрганизаторите

...
Организаторите на протеста срещу Договора от Преспа очакват стотици хилядиОрганизаторите
Коментари Харесай

Организаторите на протеста срещу Договора от Преспа очакват стотици хиляди

Организаторите на митинга против Договора от Преспа чакат стотици хиляди
Организаторите на митинга под надпис „ Македония е Гърция “, който стартира в Атина при засилени ограничения за сигурност, обявиха, че на площад „ Синтагма “ в самото сърце на гръцката столица през днешния ден се чака "да участват минимум 600 000 души", оповестяват гръцки медии. Демонстрацията, за която особено дойдоха с рейсове хора от цялата страна, е ориентирана против ратификацията на подписания през предходната година Договор от Преспа, с който беше комплициран завършек на траялия 27 години спор сред Атина и Скопие за името на Македония.

Според уредниците на демонстрацията, които оповестиха, че апелът им в обществените мрежи е намерил много необятен отзив, днешният митинг ще е даже още по-мащабен по отношение на сходна акция предишния февруари, когато на площада пред Народното събрание се събраха към 100 хиляди души.

За защитата и сигурността на митинга управляващите в гръцката столица изпратиха спомагателни полицейски подразделения. Улиците в централната част на Атина бяха затворени още преди обяд за придвижване на коли. Поставени са и полицейски контролни пунктове на някои места за инспекция на стачкуващите. Ще се организира и протестна акция в региона на Атинския университет. Местните управляващи оповестиха, че се чакат съществени нарушавания в публичния превоз поради митингите. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР