Организаторите на откритото първенство по тенис на Франция дават свободен

...
Организаторите на откритото първенство по тенис на Франция дават свободен
Коментари Харесай

Ролан Гарос предлага защита на тенисистите срещу... обиди в социалните мрежи

Организаторите на откритото състезание по тенис на Франция дават свободен достъп на всички участници в шампионата до платформа, която цели да ги пази от словесни обиди в обществените мрежи.

Френската тенис федерация разгласи през днешния ден, че технологията е развита от локална компания. Софтуерът употребява изкуствен интелект, който филтрира мненията в обществените мрежи и блокира тези, които счита за токсични или обидни.

" Технологията цели да съхранява психическото здраве на спортистите и полезностите на спорта, както и да блокира хора, които популяризират експанзия и ненавист в обществените мрежи ", оповестяват от федерацията.

" Тенисът е измежду спортовете, които са най-силно наранени от тази зараза. Спортистите постоянно са жертви на езика на омразата по пряк или косвен метод ".

Тенисистите сами могат да избират дали да свързват сметките си с технологията, създадена от компанията Bodyguard.ai. Те могат да я употребяват по време на шампионата и една седмица след неговия край.

" Целта ни е да ги предпазим от отрицателни мнения. Това е изкуствен интелект, който модерира в действително време. Всеки коментар се обработва в границите на 200 милисекунди и се проучва от технология, основана от лингвисти. Целта е да не пропуснем нито един коментар ", прибавят от федерацията.

" Психическото здраве на тенисистите е от огромно значение за откритото състезание на Франция. На този шампионат няма място за каквато и да е форма на принуждение ", съобщи шефът на конкуренцията Каролин Фласие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР