Организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис не очакват

...
Организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис не очакват
Коментари Харесай

Организаторите на Australian Open не очакват проблеми за провеждането на турнира

Организаторите на Откритото състезание на Австралия по тенис не чакат проблеми за провеждането на конкуренцията поради горските пожари, вилнеещи в страната в последните месеци.

Качеството на въздуха в Мелбърн се намали фрапантно до нездравословни равнища, само че шефът на първия за годината шампионат от Големия шлем Крейг Тайли заяви, че ще взимат спомагателни ограничения, с цел да се подсигурява провеждането на надпреварата, което стартира с квалификации след 14 януари.
 Australian Open може да не стартира по стратегия поради пожарите " Ангажирали сме обилни спомагателни запаси за разбор, мониторинг и логистика по време на целия шампионат. На място ще има метеоролози и специалисти за качеството на въздуха, които ще проучват в действително време всички налични данни и ще преценят за качеството на въздуха на " Мелбърн Парк ", сподели Тайли. Той добави, че уредниците са подготвени да употребяват различни уреди, в случай че обстановката с времето стане рискова по време на шампионата. " Имаме шанс, че разполагаме с три покрити стадиона и осем корта на закрито. Това ще ни разреши да проведем Откритото състезание на Австралия без значение от времето ", съобщи Тайли.
As a fan, I hope they cancel this major. Not interested in watching players compete for millions in the country where millions of lives are being devastated by fires. Give the prize to the people & wildlife in desperate need.
Humanity BEFORE tennis.https://t.co/rUOSt4Bcay
— OpineP (@OpinePinAZ) January 7, 2020 Мащабни горски пожари избухнаха по източното крайбрежие на Австралия в средата на октомври предходната година. Към момента огнената буря е обхванала обилни територии в югоизточната част на континента в щатите Нов Южен Уелс и Виктория. Няколко региона по южното крайбрежие са затворени за туристи, а на жителите им е предложено да се изтеглят. Пожарите взеха 25 жертви, измежду които трима пожарникари, като унищожиха над 6,5 милиона хектара гори, към 2000 жилища и към 3000 административни и икономически постройки.

Редица тенисисти, измежду които 16-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем Новак Джокович (Сърбия), победителката от " Уимбълдън " Симона Халеп (Румъния) и австралийската звезда Ник Кириос обявиха, че ще дарят част от приходите си от наградния фонд в помощ на жертвите и потърпевшите от пожарите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР