Организаторите на Олимпийските игри в Токио и Международният олимпийски комитет

...
Организаторите на Олимпийските игри в Токио и Международният олимпийски комитет
Коментари Харесай

Откриването на Олимпиадата се измества с точно една година

Организаторите на Олимпийските игри в Токио и Международният олимпийски комитет към този момент са се спрели на нова дата за откриването на Игрите, откакто по-рано тази седмица бе взето невижданото решение най-голямото спортно събитие в света да бъде отсрочено с една година и да се организира идващото лято поради пандемията от ковид.
По първичен проект Игрите трябваше да стартират на 24 юли тази година и да завършат на 9 август, а концепцията на уредниците е Олимпиадата да бъде преместена с тъкмо една година, оповестяват медиите в Япония. Според новия проект Олимпиадата ще започва на 23 юли 2021 година и ще бъде закрита на 8 август, разгласи локалната телевизия NHK, представена от БГНЕС.
По-рано тази седмица се заприказва за вид Игрите да не се организират през лятото, а напролет, което ще облекчи казуса с провеждането на избрани надпревари, най-много маратона, по време на тежките летни жеги в Токио, като тази концепция бе подкрепена от губернатора на японската столица Юрико Койке. Организаторите и МОК обаче държат на обичайни дати за Олимпиадата и съвсем несъмнено тя ще се организира идващото лято. Председателят на Организационния комитет Йоширо Мори съобщи, че извънредно решение се чака да бъде взето до края на идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР