Организаторите на най-престижната колоездачна надпревара Тур дьо Франс отказаха да

...
Организаторите на най-престижната колоездачна надпревара Тур дьо Франс отказаха да
Коментари Харесай

Le Monde: Организаторите на Тур дьо Франс не допуснаха Фрум до участие

Организаторите на най-престижната колоездачна конкуренция Тур дьо Франс отхвърлиха да позволен до присъединяване британеца Крис Фрум, от опасения, че сходен ход може да опетни репутацията на съревнованието. Това оповестява френският вестник Le Monde.

В допинг проба на Фрум, взета по време на Вуелта 2017, наличието на веществото салбутамол надвишаваше два пъти допустимата норма. То на процедура не е неразрешено, само че може да се приема в съответните количества. Фрум го употребява с позволение на Международния колоездачен съюз и Световната антидопингова организация, защото от дете страда от астма. Той е четирикратен победител в Тур дьо Франс (2013, 2015, 2016, 2017), а този сезон завоюва купата на Джиро д`Италия и стана третият колоездач в историята с следващи триумфи във всичките обиколки от Големия тур. Досега това се бе удавало единствено на французина Бернар Ино (три победи през 1982-83 г.) и белгиеца Еди Меркс (четири победи през 1972-73 г).

Фрум се надяваше да има опция да пази купата си в Тур дьо Франс, който тази година ще започва на 7 юли поради Световното състезание по футбол. Последният победител в Джиро и Тура в границите на една година е италианецът Марко Пантани през 1998 година През 2015 година испанецът Алберто Контадор се опита да повтори това достижение, само че финишира едвам пети на Тур дьо Франс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР