Организаторите на Европейското първенство по лека атлетика в Париж това

...
Организаторите на Европейското първенство по лека атлетика в Париж това
Коментари Харесай

Eвропейското първенство по лека атлетика в Париж все още по план за август

Организаторите на Европейското състезание по лека атлетика в Париж това лято към момента се надяват, че събитието ще се организира по проект през август. Във вторник беше взето невижданото решение за отсрочване на Олимпийските игри в Токио от 2020 за 2021 година поради пандемията с ковид.

“Да имаш светлина в края на тунела, че Париж 2020 към момента може да продължи напред е нещо позитивно в тези тежки времена. Това беше стресов и замайващ интервал за спортистите, загубихме възприятието си за нормалност”, сподели пред BBC ръководителят на Комитета на спортистите Периклис Яковакис.

Европейското състезание в Париж е планувано да се организира от 25 до 30 август.

“Ясно е, че сега живеем в невиждани времена, които изискват от нас да сме гъвкави, отворени и реалисти. Преди всичко е здравето и сигурността на спортистите, длъжностните лица, почитателите, доброволците, чиновниците и всички, които вземат участие в Европейската атлетика – те би трябвало да бъдат наш главен приоритет”, сподели пред BBC Добромир Карамаринов, който краткотрайно извършва длъжността президент на Европейската атлетика, откакто Свен Арне Хансен има здравословни проблеми и сега се лекува.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР