Органите на реда заявиха в Туитър, че са били произведени

...
Органите на реда заявиха в Туитър, че са били произведени
Коментари Харесай

В Момента: Кървави Престрелки В Два Града В Германия! Има Убити!

Органите на реда обявиха в Туитър, че са били създадени няколко изстрела, а обвинените са избягали с кола. Полицията прикани жителите да не излизат на открито.

Според вестниците " Билд " и " Мителдойче " стрелбата е станала пред синагога в града. Съобщава се също за хвърлена граната на еврейско гробище.

Затворена е железопътната гара. Нападението е осъществено на еврейския празник Йом Кипур, отбелязва Ройтерс.

Германската полиция заяви за пукотевица и в Лансберг - град на към 15 километра източно от Хале, където съгласно управляващите ситуацията остава нестабилно.

Един човек е арестуван за стрелбата в Хале. Полицията съобщи, че други нападатели може би към момента са на независимост, откакто няколко индивида са избягали с кола от мястото на стрелбата.

По думите на очевидци един от нападателите носел бойно облекло и бил въоръжен с автоматизирано оръжие.

Местни медии оповестиха, че стрелбата в Хале е станала покрай синагога и магазин за дюнери. Има догатки, че претекстът може да е обвързван с десен екстремизъм.

Полицията съобщи в Туитър, че работи за стабилизиране на обстановката, и прикани локалните поданици да останат бдителни.

От българското външно министерство оповестиха, че все още няма данни за потърпевши български жители при стрелбата в град Хале.

По информация на посолството ни в Берлин немските управляващи още не са оповестили самоличността на двете жертви, както и претекстове за закононарушението. Град Хале е блокиран като жителите му са предизвестени да не напущат домовете си. В ход е полицейска интервенция.

Посолството ни в Берлин е по отношение на немските управляващи, следи ситуацията и при нужда е готово да окаже подпомагане, разясниха от Министерство на външните работи.

Междувременно немската полиция извърши през днешния ден обиски в четири провинции и краткотрайно задържа шестима обвинени по отношение на бомбени закани от десни екстремисти против джамии, политически партии, медии и миграционни центрове, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман сподели, че акциите са били ориентирани против седем души, обвинени за заканите. Шестима от тях са били краткотрайно арестувани, след което са били освободени, а полицията още не е разкрила седмия.

Органите на реда обявиха, че са били претърсени седем парцела в Бавария, Баден-Вюртемберг, Тюрингия и Саксония-Анхалт.

Акциите са били свързани с следствие на 23 имейла, изпратени до получатели в Германия през юли и съдържащи закани за бомбени набези. Авторите са се подписали с имена като " Народен фронт ", " Комбат 18 " и " Кръв и чест ".

" Кръв и чест " е името на неразрешена организация, а " Комбат 18 " се счита за въоръженото й крило, за което има информации, че работи в няколко европейски страни.

Припомняме, че през вчерашния ден български жител пострада при случая в немския град Лимбург, при който сирийски преселник открадна камион и блъсна 8 автомобила.

По информация на немската полиция българският жител е получил леки пострадвания, оказана му е здравна помощ, след което е бил освободен от здравно наблюдаване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР