Органите на реда в Брюксел използваха днес водни оръдия и

...
Органите на реда в Брюксел използваха днес водни оръдия и
Коментари Харесай

Погром в Брюксел след огромен COVID протест

Органите на реда в Брюксел използваха през днешния ден водни оръдия и сълзотворен газ, с цел да разгонят многохилядна проява против Коронавирус ограниченията и рестриктивните мерки поради вид "Омикрон ".

По данни на полицията участниците са били към 50 хиляди, някои от които пристигнали от Германия, Франция и други страни. Множеството скандираше "Свобода! ", до момента в който маршируваше, а някои от участниците влизаха в конфликти с служители на реда. На видеокадри се виждаха облечени в черно стачкуващи хвърлят бомбички към страда на дипломатическата работа на Европейски Съюз и трошат прозорци.

Полицаите в бели шлемове неведнъж приканваха тълпата да се разпръсне. Един от водачи призоваваше: "Хайде народе! Да не ги оставяме да ни лишават правата! ". Силите на реда прибягнаха до водни оръдия и огромни количества сълзотворен газ.

По данни на полицията са арестувани 70 индивида. Трима служители на реда и 12 стачкуващи са получили здравна помощ.

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел остро осъди демонстрацияta против здравните ограничавания, чиито участници счупиха стъкло в постройката на Европейската работа за външна политика в Брюксел.

"Остро съдя безсмислените опустошения и насилието по време на демонстрацията в Брюксел, в това число против постройката на нашата дипломатическа работа ", написа той в Туитър.

Strongly condemn the senseless destruction and violence at the manifestation in Brussels today, including against our / premises.

Thanks to the women and men of the for their action.
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР